GENERÖST LJUSINSLÄPP


”Tanken med Bolighuset är att det ska vara visuellt intressant och levande både från gatan och gården. Bottenvåningarnas tegelfasad med taktil textur skapar en kraftfull bas som sedan övergår i mer varierade strukturer med olika höjder och takformer. Kontrast är gestaltningens ledord.

Det vita mittenpartiet med townhouse-känsla och sadeltak omslutsav mörka fasadpartier och blir som en juvel i en krona. Gatusidan präglas av stilrena linjer som bryts upp av mjukare inslag, medan gårdssidan öppnar sig ännu tydligare mot rörelse, liv och aktivitet.

När det gäller förskolan har vi arbetat mycket med flöden, siktlinjer och interaktioner för att skapa en praktisk och stimulerande miljö. Både förskolan och ’fælleskapsrummet’ i bottenvåningen har stora glaspartier ut mot gatan, medan loftgångarna är vända mot gården och naturen – och omsorgsfullt gestaltade för att få en estetisk och social kvalitet.

De höga fönstren ger huset en spännande identitet med vertikala linjer och generöst ljusinsläpp i alla lägenheter. Där har vi valt variation i storlekar och planlösningar för att bejaka olikhet och mångfald, och inredning från svenska kvalitetsleverantörer som speglar projektets höga ambitioner.”

Cage Copher, Street Monkey Architects
STREET MONKEY ARCHITECTS Street Monkey Architects grundades år 2012 av Cage Copher. Han har arbetat med alltifrån möbler till scenografi och vunnit flera arkitekturpriser, bland annat för skolbyggnader. Han kommer ursprungligen från Kalifornien och flyttade till Skandinavien på grund av sitt intresse för hållbar arkitektur.
FÖRDJUPNINGEN UNDERBAR PLATS FÖR SMÅBARNSFAMILJER

Elisabeth och hennes familj stortrivs i Vega och tycker att det är så spännande att bo i en helt ny stadsdel och få se den växa fram.
Läs mer ︎


GENERÖST LJUSINSLÄPP

Arkitekten Cage Cophers tanke med Bolighuset är att det ska vara visuellt intressant och levande både från gatan och gården.
Läs mer ︎


EN VÄNLIG OCH VÄLKOMNANDE KÄNSLA

Peter Raaschou-Nielsen på Gehl People menar att Bolighuset i första hand handlar om människorna, gemenskapen och livet.
Läs mer ︎

NYBYGGDA LÄGENHETER ÄR SMARTARE PLANERADE ÄN ÄLDRE

Att köpa villa med löpande underhållskostnader var aldrig ett alternativ för Amanda och Andreas som köpte sitt hem av FB Bostad 2019.
Läs mer ︎


LÄTT ATT LEVA MER HÅLLBART

Brf Bolighuset gör det lättare för dig att leva mer hållbart – en knuff eller tre i rätt riktning.
Läs mer ︎FB BOSTAD AB
Engelbrektsg. 26
411 37 Göteborg

info@fbbostad.se
072–717 71 20

Integritetspolicy