EN VÄNLIG OCH VÄLKOMNANDE KÄNSLA


”Bolighuset handlar i första hand om människorna, gemenskapen, livet och sammanhangen; arkitekturens primära uppgift blir därför att bidra till att förverkliga visionen om byggnadens innehåll och skapa värde för boende och besökare.

Den vägledande principen är variation – i husets form, uttryck, innehåll, volym och material och i lägenheternas storlekar, planlösningar och funktioner – för att skapa mångfald och flexibilitet. Det i sin tur gör att huset och platsen får ett mänskligt, vänligt och välkomnande uttryck.

Vi har byggt in naturliga ytor för gemenskap och interaktion, både inomhus och utomhus. Förskolans gård öppnar sig mot den omgivande naturen och kan användas av de boende på kvällar och helger för att maximera användningen av ytorna. Mot gatusidan är uttrycket mer urbant, medan gröna balkonger och uteplatser på gårdssidan skapar kontakt mellan ute och inne.

Genomgående ljus i lägenheterna förstärker känslan av öppenhet och naturkontakt, i kombination med flerfunktionella planlösningar där samma rum kan användas för olika aktiviteter när det behövs. Det är hög kvalitet i allt från materialval till rumslighet – ett hållbart boende med tydlig personlig identitet och stark social gemenskap.”

Peter Raaschou-Nielsen, Gehl People
Peter Raaschou-Nielsen, Gehl People

GEHL PEOPLE
Gehl Peoples motto är att de ska bygga städer och urbana miljöer för människor. Det världsledande danska företaget grundades av arkitekten, stadsplaneraren och forskaren Jan Gehl och är idag verksamt globalt i gränssnittet mellan forskning, stadsplanering och arkitektur.
FÖRDJUPNINGEN UNDERBAR PLATS FÖR SMÅBARNSFAMILJER

Elisabeth och hennes familj stortrivs i Vega och tycker att det är så spännande att bo i en helt ny stadsdel och få se den växa fram.
Läs mer ︎


GENERÖST LJUSINSLÄPP

Arkitekten Cage Cophers tanke med Bolighuset är att det ska vara visuellt intressant och levande både från gatan och gården.
Läs mer ︎


EN VÄNLIG OCH VÄLKOMNANDE KÄNSLA

Peter Raaschou-Nielsen på Gehl People menar att Bolighuset i första hand handlar om människorna, gemenskapen och livet.
Läs mer ︎

NYBYGGDA LÄGENHETER ÄR SMARTARE PLANERADE ÄN ÄLDRE

Att köpa villa med löpande underhållskostnader var aldrig ett alternativ för Amanda och Andreas som köpte sitt hem av FB Bostad 2019.
Läs mer ︎


LÄTT ATT LEVA MER HÅLLBART

Brf Bolighuset gör det lättare för dig att leva mer hållbart – en knuff eller tre i rätt riktning.
Läs mer ︎FB BOSTAD AB
Engelbrektsg. 26
411 37 Göteborg

info@fbbostad.se
072–717 71 20

Integritetspolicy