HÄR FÅR DU PLATS FÖR HELA LIVET


I Bolighuset har vi satsat på att skapa ett allt igenom miljövänligt boende med fin design, stora ljusinsläpp och gemensamma ytor för socialt umgänge. Här finns en stor grönskande innergård och en generös takterrass där du och dina vänner kan njuta av ett skönt häng i kvällssolen.

Lägenheterna präglas av öppen planlösning med modern inredning och stora ljusinsläpp. En extra bonus är den stora gemensamma trädgården på baksidan av huset och takterrassen för härliga grillmiddagar med vänner soliga sommarkvällar.

Brf Bolighuset gör det enklare att leva ett aktivt och praktiskt liv. Här finner du 47 välgjorda, välplanerade och välkomnande bostadsrätter med inspiration från dansk design och livskänsla – det som ibland kallas “hygge”. Det Svanenmärkta huset erbjuder allt från stilsäkert varierad arkitektur och genomtänkta flexibla planlösningar till egen förskola och grönskande uteplatser på gård och takterrass. Människovänliga lösningar och funktioner som gör det moderna vardagspusslet enklare att lägga, livet lite skönare att leva och den sociala gemenskapen mer otvungen. I Bolighuset bor du dessutom i områdets bästa läge, mitt i en gemytlig och levande småstadsmiljö med skogen, skärgården och storstadens alla möjligheter på lättillgängligt avstånd. Ett boende som är nära hela livet!

BOLIGHUSET ÄR SVANENMÄRKT!

En Svanenmärkt byggnad har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det innebär ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden samt dess användning och förvaltning. Byggmaterial och kemiska produkter har kontrollerats; från det trä som används i takstolarna till spacklet i badrummet. Byggnaden har också krav på en lägre energianvändning än vad som krävs vid nyproduktion.
SNABBFAKTA

Projekt: Brf Bolighuset

Plats: Gaffelseglet 33, Vega i Haninge

Hustyp: Flerbostadshus

Antal våningar: 5

Antal bostäder: 47

Antal rum: 1–4

Storlek: 34–89 kvm

Entreprenör: Wästbygg Entreprenad AB

Miljömärkning: Svanen

Inflyttat: maj 2023


DOKUMENT OCH LÄNKAR

Bofakta (pdf)

Materialbeskrivning och tillval (pdf)

Broschyr (pdf)


BOSTADSVÄLJARE
FÖRDJUPNINGEN UNDERBAR PLATS FÖR SMÅBARNSFAMILJER

Elisabeth och hennes familj stortrivs i Vega och tycker att det är så spännande att bo i en helt ny stadsdel och få se den växa fram.
Läs mer ︎


GENERÖST LJUSINSLÄPP

Arkitekten Cage Cophers tanke med Bolighuset är att det ska vara visuellt intressant och levande både från gatan och gården.
Läs mer ︎


EN VÄNLIG OCH VÄLKOMNANDE KÄNSLA

Peter Raaschou-Nielsen på Gehl People menar att Bolighuset i första hand handlar om människorna, gemenskapen och livet.
Läs mer ︎

NYBYGGDA LÄGENHETER ÄR SMARTARE PLANERADE ÄN ÄLDRE

Att köpa villa med löpande underhållskostnader var aldrig ett alternativ för Amanda och Andreas som köpte sitt hem av FB Bostad 2019.
Läs mer ︎


LÄTT ATT LEVA MER HÅLLBART

Brf Bolighuset gör det lättare för dig att leva mer hållbart – en knuff eller tre i rätt riktning.
Läs mer ︎FB BOSTAD AB
Engelbrektsg. 26
411 37 Göteborg

info@fbbostad.se
072–717 71 20

Integritetspolicy