EN UNDERBAR PLATS FÖR OSS SMÅBARNSFAMILJER


Elisabeth, Alexander och deras flickor på 2 och 6 år stortrivs i Vega!

”Innan vi flyttade till Vega bodde vi i Nynäshamn. Men vi kände att vi ville komma lite närmare stan och många av våra vänner bor i Haningetrakten. Vi kikade runt på olika bostäder och fick upp ögonen för den då helt nya stadsdelen Vega. Vi tvekade inte när vi hittade ett fint radhus, utan slog till och flyttade in.

Det är nu fyra år sedan och mycket har hänt under den här tiden. För två år sen blev pendeltågsstationen klar, så nu är det väldigt smidigt att ta sig in till stan, och alldeles nyligen öppnade en ny Ica-butik i centrum. Numera finns här även ett gym, ett stenugnsbageri med café och en jättebra frisör, där jag brukar klippa mig. Det är så spännande att bo i en helt ny stadsdel och få se den växa fram.

På många sätt är Vega en underbar plats för oss småbarnsfamiljer och det är uppenbart att de som bygger verkligen har oss i åtanke. Det finns en hel rad fina lekplatser i området och man har naturen runt husknuten, inte undra på att så många barnfamiljer flyttat hit.
Vi tar ofta med oss barnen på skogspromenader. Ibland tar vi oss också till Tyresta nationalpark som ligger ganska nära. Där finns många fina stigar, små sjöar, både kossor och andra djur - det känns lite som man är på landet trots att man är så nära storstadens puls. På tjugo minuter är man på Gålö ute i skärgården och på tio minuter är man vid Drevvikens fina badplats.

Efter fyra år i radhuset bestämde vi oss nyligen för att det var dags för ett nytt boende. Självklart stannar vi kvar i Vega! Vi har precis köpt ett parhus som vi kommer att dela med våra nuvarande grannar, som vi blev vänner med när vi flyttade hit. Snart är det alltså dags för ett nytt kapitel för oss här i Vega och jag ser verkligen fram emot att följa områdets spännande resa framåt.”

Elisabeth, boende i Vega
Elisabeth
FÖRDJUPNINGEN UNDERBAR PLATS FÖR SMÅBARNSFAMILJER

Elisabeth och hennes familj stortrivs i Vega och tycker att det är så spännande att bo i en helt ny stadsdel och få se den växa fram.
Läs mer ︎


GENERÖST LJUSINSLÄPP

Arkitekten Cage Cophers tanke med Bolighuset är att det ska vara visuellt intressant och levande både från gatan och gården.
Läs mer ︎


EN VÄNLIG OCH VÄLKOMNANDE KÄNSLA

Peter Raaschou-Nielsen på Gehl People menar att Bolighuset i första hand handlar om människorna, gemenskapen och livet.
Läs mer ︎

NYBYGGDA LÄGENHETER ÄR SMARTARE PLANERADE ÄN ÄLDRE

Att köpa villa med löpande underhållskostnader var aldrig ett alternativ för Amanda och Andreas som köpte sitt hem av FB Bostad 2019.
Läs mer ︎


LÄTT ATT LEVA MER HÅLLBART

Brf Bolighuset gör det lättare för dig att leva mer hållbart – en knuff eller tre i rätt riktning.
Läs mer ︎FB BOSTAD AB
Engelbrektsg. 26
411 37 Göteborg

info@fbbostad.se
072–717 71 20

Integritetspolicy