PRISVÄRD KVALITET FÖR MÅNGA MÄNNISKOR


Småskalig bebyggelse med tydlig kvarterskänsla och attraktiva planlösningar. Så beskriver Jerker Larsson på Larsson Arkitekter det nya området Sjösaviken strax utanför Nyköping. Visionen är att bygga ljusa, funktionella och välkomnande radhus för barnfamiljer.

–Vi har varit med som partner i projektet från start och haft möjlighet att skapa genomtänkta bostäder i allt från hur husen är placerade i området ned till detaljmåtten i planlösningarna och materialvalen, säger han.

Teamet på Larsson Arkitekter som arbetat med Sjösaviken har tagit vara på landskapets nivåskillnader och kombinerat ytor för gemenskap med individuella entréer och uteplatser. Exteriören bjuder på variation genom färgsättningen, höjdförskjutningar och att panelen på första och andra våning skiljer sig något åt.

–Tanken är att kvarteret ska kännas levande och personligt, med varierande fasadkulörer samtidigt som det är en helhet med till exempel den faluröda kulören som en röd tråd i alla husen, säger Jerker Larsson.

Den yteffektiva planlösningen har en tydlig uppdelning mellan sociala ytor med fina ljusinsläpp och genomblickar på nedervåningen och den privata avdelningen med fyra sovrum på övervåningen. Interiören har ljusa neutrala kulörer och trägolv som bas för att alla familjer ska kunna sätta sin personliga prägel på sitt hem.

Samarbete, långsiktigt ansvar och fokus på de människor som ska leva och bo i husen är nycklarna till ett lyckat slutresultat, menar Jerker Larsson.

–Både FB Bostad och Larsson Arkitekter vill bygga bostäder som fler människor har råd att bo i. Vi gör kloka avvägningar, till exempel genom att spara pengar på sådant som inte är så viktigt, och kan därför bygga med hög kvalitet till vettig kostnad, säger Jerker Larsson.
Jerker Larsson, arkitekt
FÖRDJUPNINGPRISVÄRD KVALITET FÖR MÅNGA MÄNNISKOR

Arkitekten Jerker Larsson berättar om visionen att bygga ljusa, funktionella och välkomnande radhus för barnfamiljer.
Läs mer ︎


HELT PERFEKT FÖR BARNFAMILJER

Mäklarna Anders och Jens ser många fördelar med Sjösaviken. Här bor man lugnt och skönt, nära skog och hav men ändå på cykelavstånd till centrala Nyköping.
Läs mer ︎


NU ÄR VI HEMMA

Det är underbart att bara kunna öppna altandörren och släppa ut Charlie så att han kan leka i trädgården, säger Mathias.
Läs mer ︎

SJU ENKLA STEG TILL DITT NYA HEM

Det ska vara tryggt och enkelt att köpa en nyproducerad bostad av FB Bostad därför har vi stakat ut sju tydliga steg.
Läs mer ︎


LÄTT ATT LEVA MER HÅLLBART

Brf Sjösaviken gör det lättare för dig att leva mer hållbart – en knuff eller tre i rätt riktning.
Läs mer ︎


EN KLOK OCH TRYGG BOSTADSAFFÄR

För oss är det helt avgörande att samarbeta med pålitliga partners för att trygga din bostadsaffär. Här kan du läsa om vilka som ingår i vårt team.
Läs mer ︎
FB BOSTAD AB
Engelbrektsg. 26
411 37 Göteborg

info@fbbostad.se
072–717 71 20

Integritetspolicy