SAMMANHÅLLET OCH SAMTIDIGT VARIERAT


Arkitekt Olle Johnsson och hans kollegor på arkitektbyrån Krook & Tjäder har arbetat med placeringen av radhuslängorna och kulörerna för Brf Stubingränd. Platsen har en viss höjdskillnad och i så stor utsträckning som möjligt följer byggnaderna topografin.

–Vi vill ha en balans mellan att få längorna att smälta in i landskapet och att skapa en trevlig dynamik, säger Olle Johnsson.

Den ambitionen återkommer också i hur husen är placerade på tomten, med en liten förskjutning i förhållande till varandra och gatan. Det skapar variation med avbrutna siktlinjer som också förstärker känslan av småskalighet och avskildhet.

Runt husen och som komplement till gatan planeras stigar som gör det enklare att ta sig mellan husens fram- och baksidor.

–På framsidan har vi också valt att låta den gemensamma ytan gradvis övergå i den privata tomten, just för att skapa både öppenhet och integritet. För att man ska slippa ha soptunnor på parkeringen kommer området ha gemensamma avfallsstationer, säger Olle Johnsson.

Husens exteriör kombinerar tradition med en modern känsla, något som Krook & Tjäder också har fångat upp i färgsättningens röda och grå kulörer. Den liggande träpanelen på fyra av fem hus får en modern tolkning av falurött med grå fönster och dörrar, medan det femte får en omvänd färgsättning med grå panel och röda detaljer.

–Vi har även valt att låta husknutarna gå i rött respektive grått istället för det mer traditionella vita för att skapa ett uppdaterat uttryck. Sammanhållet och samtidigt varierat, sammanfattar Olle Johnsson.
Olle Johnsson, arkitekt
FÖRDJUPNINGSAMMANHÅLLET OCH SAMTIDIGT VARIERAT

–Vi vill ha en balans mellan att få längorna att smälta in i landskapet och att skapa en trevlig dynamik, berättar arkitekt Olle Johnsson på Krook & Tjäder.
Läs mer ︎


DET BÄSTA MED STUBINGRÄND ÄR HELHETEN

Mäklare Magnus Boberg menar att projektet har allt: bra läge med promenadavstånd in till centrala Vimmerby, fina omgivningar och väldigt trevliga bostäder.
Läs mer ︎


NU ÄR VI HEMMA

Det är underbart att bara kunna öppna altandörren och släppa ut Charlie så att han kan leka i trädgården, säger Mathias.
Läs mer ︎

SJU ENKLA STEG TILL DITT NYA HEM

Det ska vara tryggt och enkelt att köpa en nyproducerad bostad av FB Bostad därför har vi stakat ut sju tydliga steg.
Läs mer ︎


LÄTT ATT LEVA MER HÅLLBART

Brf Stubingränd gör det lättare för dig att leva mer hållbart – en knuff eller tre i rätt riktning.
Läs mer ︎


EN KLOK OCH TRYGG BOSTADSAFFÄR

För oss är det helt avgörande att samarbeta med pålitliga partners för att trygga din bostadsaffär. Här kan du läsa om vilka som ingår i vårt team.
Läs mer ︎
FB BOSTAD AB
Engelbrektsg. 26
411 37 Göteborg

info@fbbostad.se
072–717 71 20

Integritetspolicy