Stäng

Hallska Maden, Alvesta

HALLSKA MADEN, ALVESTA

Här planeras det nya bostäder inom gångavstånd till Alvesta centrum. I första etappen planeras det 20 lägenheter i en blandning av 3 och 4 rum och kök. Inspiration till utformning av projektet hämtas från äldre träbebyggelse, de småskaliga kvarteren i småländska handelsstäder. Huskropparna bildar härliga gemensamma och individuella gårdsrum som skapar en oas för de boende.

 

SNABBA FAKTA

Arkitekt: Krook&Tjäder 

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Planerad projektstart: hösten 2020

Grönstenen, Nykvarn

GRÖNSTENEN, NYKVARN

Äntligen är vi tillbaka i Nykvarn! När vi fick chansen att återvända till ”det växande brukssamhället nära storstan” så var det ingen tvekan om att vi ville vara med. Denna gång bygger vi radhus i två olika storlekar för att passar fler.


Nu har vi förflyttat oss några kilometer från Rimsjöhöjden, där vi byggt tidigare, till det barnvänliga Brokvarn. Läget kan knappast bli bättre. Här bor man en kort cykeltur från centrum, skola och förskola. Vi uppför 18 bostadsrättshus i fyra längor. Välplanerade ytor fördelat på 99 kvm respektive 110 kvm i två plan. Perfekt för barnfamiljen! Till varje bostad finns parkering för två bilar och ett förråd.


Nykvarn är ett ”växande brukssamhälle nära storstan”. orten ligger på bekvämt avstånd från motorvägen E20 och bara 1,5 mil från Södertälje. med snabbtåg tar man sig till Stockholm och Eskilstuna på under en halvtimma, och busstarfiken är väl utbyggd.


SNABBA FAKTA

Arkitekter: Villaarkitektur i Sölvesborg
Entrepreprenad: Delad entreprenad Lövdalens Bygg AB och Peter Boy AB, Åtbvidbergshus

BOA/BTA: 1870/2320
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: Juni 2019-Juni 2020

Åkarp

ÅKARP, BURLÖV

Åkarps geografiska läge tror vi passar perfekt för bland annat barnfamiljer. Med Pågatåget tar det bara 4 minuter till Lund och 7 minuter till Malmö. Den närheten och enkelheten i pendlandet gör Åkarp till en perfekt plats för dem som vill ha närheten till storstaden men som hellre bor strax utanför den.

Här kommer den tidigare handelsträdgården transformeras till nya trädgårdar, anpassade för ett skönt och bekvämt liv. Den nya detaljplanen som är på gång i Åkarp kommer troligtvis tillåta att vi utvecklar 40-50 nya bostäder på den fastighet vi numera äger. Till stor det är det radhus som kommer uppföras, med en tänkt byggstart runt 2020-2021.

SNABBA FAKTA

Upplåtelseform: Bostadsrätter
Projektfas: Detaljplan

Malmbryggshagen, Nyköping

MALMBRYGGSHAGEN, NYKÖPING

I det lummiga och naturnära Malmbryggshagen drygt 3 kilometer öster om Nyköping är det enkelt att hitta lugnet om man önskar. 

 

Vår tanke är att bädda för det goda livet. Vi vill låta den större, övergripande tanken och visionen få synas ner på detaljnivå. Vi vill forma ett hållbart område där människor kan trivas och växa både länge och väl. 

Tillsammans med våra nära vännen på Larsson Arkitekter vill vi bygga ett område där det inryms både radhus och lägenheter i varierade storlekar, på så sätt ger vi fler chansen att leva ett gott liv i en trivsam miljö. 

 

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larsson Arkitekter
BOA: 3500 kvm

BRF Rimsjöhöjden

BRF RIMSJÖHÖJDEN, NYKVARN

Genom goda kontakter fick vi nys om att markägaren var angelägen om att utveckla området och förverkliga visionen om det moderna lantlivet med pendlingsavstånd till Stockholm. Bykänslan som började breda ut sig över arkitekternas skissblock slungade oss raskt tillbaka till den där idylliska småländska byn som vi alla läst om som barn.

Resultatet har blivit miljökloka och hemtrevliga bostäder som tillsammans formar en helhet och skapar förutsättningar för ett gott boende. Lite extra glada blir vi när markägaren själv vill uppmuntra till gemenskap och engagemang genom att uppföra och bekosta en lokal som kan nyttjas av alla boende i området.

Radhusen i två plan har 5 r o k fördelat på 110 kvm. Husen, ritade av Larson Arkitekter, har stora uteplatser och privata gräsmattor i lugnt läge. Inredningen har tagits fram av Kanozi Arkitekter som har specialdesignat både kök och badrumsval.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larson Arkitekter / Kanozi Arkitekter
Totalentreprenör: R-O Gruppen Concept
BOA: 2420
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: Dec 2016 – Dec 2017

TJUVKIL, KUNGÄLV

TJUVKIL, KUNGÄLV

I Tjuvkil ska vi framöver bygga flertalet projekt som passar in i den lantliga miljön, men ändå inbjuder till ett modernt liv nära staden.

Exakt hur projekten ska se ut och vilket som kommer först, det vet vi inte än. Men vi lovar att komma med mer information när vi vet det. Något vi däremot vet är att vi är i Tjuvkil och Kungälv för att stanna!


BRF Önskemålet

BRF ÖNSKEMÅLET, JÖNKÖPING

Strax söder om centrala Jönköping ligger Råslätt. Här uppfördes hyreshus i slutet av 1960-talet som under åren genomgått flera ansiktslyftningar. Men det har saknats en variation av upplåtelseformer. Fram till nu.

När Jönköpings kommun i en markanvisningstävling gick ut med förfrågan om att utveckla bostadsrätter inom Råslätt tvekade vi inte en sekund. Här vill vi vara med!

Tillsammans med våra nära vänner och samarbetspartners NCC och Kanozi lade vi fram ett förslag som skulle göra det möjligt för fler att ta sig in på den eftertraktade bostadsmarknaden och samtidigt kanske kunna jobba på hemmaplan? Lägenheterna varierar mellan 1- 3 rum och kök, alla är genomgående och med egen balkong mot innergården.

Huskroppen uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. På taken planeras det för både solceller och solfångare. 

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Kanozi Arkitekter/ Sonark Arkitektkontor
BOA/BTA: 5296 / 4234
Upplåtelseform: Bostadsrätter

Ulfsbergsgården

ULFSBERGSGÅRDEN, BOTKYRKA

Ulfsbergsgården – en gång byggd som en del av Tullinge Parkhem – ligger på pendlingsavstånd till Stockholm. Här finns goda kommunikationsmöjligheter och det är nära till mycket.

Förutsättningarna för projektet är att själva byggnaden som heter Ulfsbergsgården och skogen intill ska bevaras men att fastigheten ska förtätas och även erbjuda en bredare blandning av boendeformer. Detta har varit kommunens ambition sedan start och det är också vad vi har förbundit oss att göra.

På uppdrag av Botkyrka kommun och tillsammans med Radar arkitekter har vi varit med i framtagandet av en detaljplan och ett nytt gestaltningsprogram för fastigheten. Här hoppas vi få uppföra ett sextiotal bostäder i form av radhus och flerfamiljshus.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Radar arkitekter
BOA | BTA: ca 5500 | 6500
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Projektfas: Antagen detaljplan

BRF Orgeln

BRF ORGELN, JÖNKÖPING

Jönköpings kommun ställde en rak och tydlig fråga i anbudsbeskrivningen: Hur tänker ni förhålla er till ädellövskogen intill? Genom att låta trä inspirera hela kvarteret, blev vårt givna svar.

Därför byggs husen med hybridträstomme, fasaderna kläs med trä och målas i naturliga träfärger, innergården får sig en ordentlig skopa grönska och vi skapar möjligheter för de boende att själva odla med gröna förtecken. Typografin i området anpassas efter förutsättningarna och nivåskillnaderna snarare förstärks än göms, precis som vilken skogsstig som helst.

Mitt i kvarteret ligger gårdshuset och påminner om skogsgläntans funktion som naturlig mötesplats. Gårdshusets utformning har förresten de boende själva fått vara med och besluta om: Det kommer bli en användbar festlokal med kök och toalett.

Till det gröna tänket adderar vi en grön resplan. Vi uppför ett cykelrum där man bland annat kan meka med sin cykel tillsammans med grannen, ser till att förbereda för laddstolpar till bilar och cyklar och utvecklar en app för samåkning.

50 lägenheter och nio stadsradhus mellan 52 och 146 kvm. Storleken på bostäderna som utgör Brf Orgeln är minst sagt varierande. De minsta av de 50 lägenheterna är tvåor på 52 kvm medan de största fyrorna har 95 kvm. De nio stadsradhusen i tre plan har 146 kvm och en riktigt trevlig takterrass med utsikt över livet på innergården.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Kanozi Arkitekter
Totalentreprenör: NCC Building
BOA/BTA: 4975 / 7204
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: Aug 2017 – Feb 2019

TILL BRFORGELN.SE

BRF Östra Tomtaklint

ÖSTRA TOMTAKLINT, TROSA

Det lutar åt hela 150 bostäder i sörmländska Trosa – ett omfattande bostadsprojekt med andra ord. Våren 2017 vann vi tillsammans med Larsson Arkitekter och Urban Minds en markanvisningstävling för Östra Tomtaklint där uppgiften var att låta Trosa växa genom varsamma årsringar.

De fem stora dragen har handlat om utformning, stadsmässighet, gestaltning, trafiklösning och utemiljöer. Vårt mål är att skapa en livsmiljö där människor vill vara, uppleva och bo och samtidigt koppla samman Trosas småstad med landsbygdens jordbrukslandskap. En inbjudande miljö som kan maximera sinnesintrycken – småprata med grannar, vardagsmotionera på klinten eller odla på bakgården.

Nu har detaljplanen vunnit laga kraft och vi har börjat utveckla området.

Första steget är redan taget. Nu återstår bara resten.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larsson Arkitekter
Planarkitekter: Urban Minds

Breviksplan, Västervik

BREVIKSPLAN, VÄSTERVIK

Mitt emellan Brevikskolan och Breviksparken planerar vi ett idylliskt område med en blandning av radhus och flerbostadshus i två våningar. Området kommer få härliga grönytor och direkt i anslutning till bostäderna planerar kommunen att uppföra en stadsdelslekpark och en multiaktivitetsplan.


SNABBA FAKTA

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Projektfas: Planskede

BRF Rönnbärsgatan

BRF RÖNNBÄRSGATAN, VIMMERBY

Knappt hade bostäderna i BRF Stören i Vimmerby sålt slut innan det var dags att planera för uppföljningen. För inte låter man det dröja ytterligare 27 år innan man påbörjar nästa nyproduktion av bostadsrätter? Nej, då låter 27 veckor betydligt mer rimligt – åtminstone när det finns stort eget engagemang och fint kommunsamarbete.

Med sina 12 nya bostäder fördelade i två huskroppar kommer BRF Rönnbärsgatan komplettera stadsbilden och skapa ett ombonat kvarter mitt i centrala Vimmerby. Precis som i BRF Stören kommer vi uppföra treor och fyror med smarta, praktiska kvadratmeter och fina uteplatser.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larsson Arkitekter
Delad entreprenad: Byggklason AB, Åtvidabergshus och Gilbert Gustafssons AB
BOA | BTA: 936 | 1318
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggstart: Oktober 2010-Oktober 2019

Ingefäran, Oskarshamn

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.

INGEFÄRAN, OSKARSHAMN

I norra delen av Oskarshamn med cykelavstånd till centrum och gångavstånd till bad planerar vi att bygga 14 lägenheter i bostadsrättsform. Området kompletterar den befintliga bebyggelsen och erbjuder ett modernt boende i lägenhet med radhuskänsla.

SNABBA FAKTA

Arkitekt: Villarkitektur i Sölvesborg

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Projektfas: Planskede

BRF Stören

BRF STÖREN, VIMMERBY

16 nya bostadsrätter i fyra tvåvåningshus. Vackra trähus med härliga uteplatser. Skönt läge mot lugn innergård. Hemtrevlig radhuskänsla bara två kvarter från huvudgatan och Stortorget.

På beskrivningen låter det nästan som en modernare tappning av barndomssagorna härifrån. Det här är ett bostadsprojekt som vi drömt om att få göra. Att kunna vara med och bidra till att det efter så många år äntligen byggs nya bostäder i bostadsrättsform, det gör oss både stolta och glada.

För det är just så här vi får fart på bostadskarusellen: När några flyttar ut får andra människor möjlighet att flytta in. Och därmed är kedjan i full gång.


SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larsson Arkitekter
Delad entreprenad: Byggklason AB, Åtvidaberghus och Gilbert Gustavsson AB
BOA/BTA: 1224 / 1531
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: Feb 2018-Jan 2019

BRF Rudsberget

BRF RUDSBERGET, KARLSTAD

”Hej! Vi ska bygga sju Folkboende-hus uppe på Rudsberget. Vill ni ta hand om det åttonde?”

Frågan kom från NCC Building i Karlstad. Eftersom vi var väl insatta i både byggprocess och husets många fördelar, visste vi redan från start att det här skulle bli ett bra projekt: Vi har byggt huset förut. Totalentreprenören NCC är en vän och tidigare kollega. Vi vet vad produktionen kommer att kosta vilket är förvånansvärt lite med tanke på de omsorgsfullt planerade kvadraterna och den mäktiga utsikten.

Mycket riktigt. Resten av historien strålar lika klart som självaste Sola i Karlstad. 44 Svanenmärkta lägenheter med utsikt över hela Karlstad. 43 kvickt slutsålda bostadsrätter (den 44:e behåller föreningen som uthyrnings- och/eller övernattningslägenhet). 44 väldigt kvadratsmarta bostäder till låg produktionskostnad och därför också mycket bostad för pengarna.

Huset på Rudsberget är en bra affär för alla inblandade och ett bevis på att tajming och förmåga att snabbt fatta (rätta) beslut är helt avgörande för ett projekts vara eller inte alls vara.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Ragnar Bergeå/Arkinova Arkitekter
Totalentreprenör: NCC Building Sweden
BOA/BTA: 2615 kvm / 3500 kvm
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: maj 2016 – feb 2018

Bolighuset

BOLIGHUSET, HANINGE

”Vill ni vara med och utveckla en fastighet i Haninge med plats för både förskolebarn och boende?” Frågan kom från vårt systerföretag Turako som specialiserat sig på utveckling av samhällsfastigheter som skolor och förskolor. ”Absolut”, svarade vi och passade även på att fråga våra vänner på Gehl People i Köpenhamn om de också ville vara med.

Tillsammans med Gehl People, Turako och Street Monkey Architects planerar vi för ett helt nytt kvarter i Haninge. Det kommer bli ett i allra högsta grad sällskapligt hus; förskola och bostadsrätter kommer samsas inom fastigheten. De länkas alla samman av det s k Fælleskapsrummet som fungerar som ett levande vardagsrum för alla i huset – stora som små – och dit även andra boende i området är välkomna. Utomhusmiljön ska anpassas för såväl förskolebarn som de boende och kunna samnyttjas så långt det bara är möjligt. Hållbarheten står minst sagt i fokus och målet är att bygga ett hus och skapa ett boende som står ut vad gäller funktionalitet. Visionen är ett hus där vardagspusslet ska få, inte bara en eller två, utan flera förenklande knuffar i rätt riktning.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Street Monkey Architects
Landskapsarkitekter: Gehl People
BOA | LOA | BTA: 3021 | 900 | 5064
Upplåtelseform: Bostadsrätter

TILL BOLIGHUSET.SE

Rymdapan, Järna

RYMDAPAN, JÄRNA

Järna ligger cirka en mil sydväst om centrala Södertälje och är den näst största tätorten i kommunen. Orten har en stark egen profil och lockar med närhet till natur, kultur och allt man behöver för att leva ett bekvämt liv. Här vill vi vara med och utveckla de kvalitéer som redan finns för att ge fler chansen till en egen bostad i en attraktiv miljö.

Vår tanke med fastigheten som ligger väster om korsningen Mossvägen/Rönnvägen är att ta tillvara på den småskalighet som redan finns och att krydda den med omsorg om de gemensamma ytorna, erbjuda bostäder som kan komplettera det befintliga utbudet och skapa en ny livfull del i Järna. Vårt förslag är därför ett område som inte bara kopplar samman ytor och strukturer utan även människorna som lever här.


SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larsson Arkitekter
Projektfas: Detaljplan

BRF Frönäs Gärde

BRF FRÖNÄS GÄRDE, GNESTA

På Frönäs Gärde fanns möjlighet att uppföra 36 bostadsrätter tillika 36 mycket efterlängtade bostäder med bästa läge i Gnesta. Nu hängde hela affärens existens på att priset blev rätt. Här skulle det inte räcka att pressa produktionskostnaderna. De skulle snarare behöva manglas för att kunna matcha marknaden.

Men uppriktigt sagt blev det inte mycket till spänning. Kalkylen var mitt i prick. Vi lyckades få ner kvadratmeterpriset till 20 000 kr och de 36 bostadsrätterna sålde slut på mindre än en vecka.

Brf Frönäs består av treor och fyror i sammanlagt nio hus. Området som ligger 200 m från Frösjöns strandkant präglas av småskaligt nybyggande och pittoreska omgivningar. Alla bostäder har egen uteplats och ett gavelläge med fint ljus- insläpp från tre väderstreck. Trapporna kan även fungera som vindskyddande sällskapsytor och praktiska odlingslådor.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Kanozi Arkitekter
Totalentreprenör: Forsen Samverkan
BOA: 2754
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: Mars 2017 – Feb 2018

BRF Gårdsten

ÖSTRA GÅRDSTEN, GÖTEBORG

Fokus för det här projektet är miljö. Vårt svar på kommunens önskan är därför passivhus med solceller, kloka materialval och innovationer som vi hoppas ska inspirera de boende att vilja leva mer hållbart.

Här samarbetar vi återigen med våra vänner på Kanozi Arkitekter.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Kanozi Arkitekter

BRF Prästgårdsgången

BRF PRÄSTGÅRDSGÅNGEN, TROSA

Brf Prästgårdsgången i Trosa har en särskild plats i vårt kollektiva hjärta. Det var nämligen här hela vår resa tog fart 2015: En möjlighet dök upp och efter noggrant övervägande (utan att för den skull dra processen i långbänk) såg vi till att göra slag i saken.

Här har vi utvecklat 20 bostäder fördelade på fem tvåvåningshus: Treor på 71 kvm och fyror på 82 kvm, alla med effek- tiva planlösningar och uppskattade val av material och inredning. Första spadtaget togs i december 2015 och lagom till adventsfikat året därpå kunde 45 personer flytta in i sina nya bostäder på Prästgårdsgången.

SNABBA FAKTA

Arkitekter: Larsson Arkitekter
Totalentreprenör: RO-gruppen Concept
BOA/BTA: 1530 kvm / 1750 kvm (exkl komplementbyggnader)
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Byggtid: dec 2015 – dec 2016

BRF Tuban

BRF TUBAN, NORRKÖPING

Med ett mycket bra läge i Kneippen Syd nordväst om Norrköpings centrum, hittar du Bostadsrättsföreningen Tuban med sina fyra flerfamiljshus.

Sammanlagt är det 37 lägenheter – 1:or till 5:or – mellan 39 och 111 kvm. Lägenheterna har kök från Ballingslöv, hel- kaklade badrum med vattenburen golvvärme, trägolv, målade väggar och balkong. Uppvärmning sker via fjärrvärme och takhöjden är minst 2,60 m i alla hus.

Inte långt bort finns friluftsområden, sportanläggning och Himmelstalundsbadet och i närområdet ligger flera skolor och förskolor, affärer och apotek.

BRF Hagaäng

BRF HAGAÄNG, ENKÖPING

Strax utanför Enköpings centrum, intill Haga slott utfört av Nicodemus Tessin d ä, finns Bostadsrättsföreningen Hagaäng med sina 8 parhus på vardera 94 kvm.

Varje bostad har 4 rum och kök. Invändigt är alla material av god standard med genomtänkta lösningar. Det finns bland annat en oinredd vind som enkelt kan byggas ut till inredd övervåning och därmed öka på boytan till ca 168 kvm. På tomten utanför finns gräsmatta, uppfart, förråd eller carport. Cykelbanor in till centrum finns precis utanför och det är nära till Mälarens strand.

Byggprojektet är nu avslutat och inflyttning skedde under våren 2016.