Stäng

Det här är vi

Boende hos FB Bostad

Om oss

Våra bostäder vore ingenting utan människorna som lever sina liv där. Målsättningen för oss är att alla våra boende skall finna en trygg plats där man kan utvecklas, trivas och må bra, oavsett vilket skede i livet man befinner sig i. Här är några av människorna som valt att bo med oss!

citat 1

”Man får vara med och bestämma lite mer när man bor i en bostadsrättsförening. När man är med i styrelsen får man dessutom bra kontakt med grannarna. Och det är mycket trevligt folk som bor här, tillägger han.”


Text

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.

Sören och Eva flyttade från hyresrätt till bostadsrätt

Sören och Eva valde att köpa en fyrarummare på 81 kvm för att kunna unna sig lyxen att båda skulle få var sitt eget rum, Sören för att titta på sporten och Eva för att ha en stor walk in closet. Innan bodde de i en stor hyresrätt på 104 kvm bara 100 meter bort, så allt blev lite mindre. Men de ångrar inte sitt beslut.

–Hyresfastigheten vi tidigare bodde i byggdes på 80-talet, så det började bli ganska slitet. Det känns kul att flytta in i en helt ny lägenhet, lite som känslan när man köper en helt ny bil. Och lägenheten är ju väldigt social på grund av den öppna planlösningen, säger Sören.

Han är ordförande i föreningens styrelse och är nöjd med uppdraget.

–Man får vara med och bestämma lite mer när man bor i en bostadsrättsförening. När man är med i styrelsen får man dessutom bra kontakt med grannarna. Och det är mycket trevligt folk som bor här, tillägger han.

Efter ett år i det nya hemmet känns köpet som en god investering, både ekonomiskt och i form av livskvalitet.

–Allt har fungerat väldigt bra och det kändes inte alls konstigt att köpa ”på ritning”. Vi trivs helt perfekt, säger Eva.

citat 2

”Vi älskar den öppna planlösningen. Även om lägenheten inte är så stor så känns den väldigt rymlig. Man har verkligen lagt kvadratmetrarna på rätt ställe. Och på sommaren blir den fina terrassen till ett extra rum, som ligger i perfekt väderstreck med sol från morgon till kväll,”


Amanda, Rönnbergsgatan i Vimmerby

text

Our services run deep and are backed by over ten years of experience.

Amanda, Anderas och Bianca bor i bostadsrätt i Vimmerby

Amanda, Andreas och dottern Bianca flyttade in i sitt nya hem i oktober 2019. Innan de slog till på den nyproducerade bostadsrätten i bostadsrättsföreningen Rönnbärsgatan i centrala Vimmerby bodde de i en hyresrätt. Att köpa villa var aldrig ett alternativ för dem.

–Vi lägger hellre pengar på resor och nöjen istället för att dras med löpande underhållskostnader för ett hus, och allt jobb det innebär. Det kändes också tryggt att köpa till ett fast pris och slippa en hetsig budgivning, förklarar Amanda entusiastisk.

Amanda och Andreas var redo att slå till redan när den första etappen var till salu. Men allt sålde slut fort och de kom för sent. Därför var de snabba på bollen när den andra etappen släpptes.

–Vi älskar den öppna planlösningen. Även om lägenheten inte är så stor så känns den väldigt rymlig. Man har verkligen lagt kvadratmetrarna på rätt ställe. Och på sommaren blir den fina terrassen till ett extra rum, som ligger i perfekt väderstreck med sol från morgon till kväll, säger Amanda.

–En annan sak vi verkligen uppskattar är att huset är så välisolerat. Man hör varken grannar eller den relativt trafikerade vägen utanför. Och vi behöver inte oroa oss över att grannarna ska störas av ljudet av en liten tvååring, avslutar Andreas med ett leende.