Stäng

Det här är vi

Hållbara bostäder

Om oss

FB Bostad utvecklar bostäder. Genom att driva bostadsprojekt så kostnadseffektivt vi kan, gör vi det möjligt för fler att kunna bo i egen bostad. Med andra ord: Hellre bra och välgörande kvadrat än dyra och komplicerade. På det sättet vill vi bygga ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara bostäder åt fler.

citat 1

”Nu hängde hela affärens existens på att priset blev rätt. Det räckte inte att pressa produktions­kostnaderna. De skulle snarare behöva manglas. Men uppriktigt sagt blev det inte mycket till spänning. Kalkylen var mitt i prick.”

”Avsvalnande bostadsmarknad? Ja, inte i Vimmerby i alla fall. När det äntligen byggs nya bostadsrätter för första gången på 27 år får kunderna ställa sig i kö.”

citat 2

”Kvarterets namn är väldigt talande.
Det är dels ett projekt vi själva längtat efter och dels ett projekt som de som bor på Råslätt faktiskt efterfrågat.”

Säkerhet

Säkerheten på våra byggarbetsplatser

Våra medarbetares hälsa och trivsel står alltid högt på dagordningen och vi tar frågor som rör säkerheten på fullaste allvar. Men vi tar inte bara ansvar för våra egna anställda.

En viktig del av våra bostadsprojekt rör säkerheten på våra byggarbetsplatser och vi vill även vara med och medverka till att de bostäder vi bygger kan byggas på ännu säkrare sätt. Vi är mycket engagerade – näst intill nitiska – i uppföljningen av de höga säkerhetskrav vi ställer på entreprenörerna.


Som exempel kan nämnas att samtliga anställda på FB Bostad har mandat – och skyldighet – att direkt avbryta ett arbete om vi ser att säkerheten inte följs. Vi erbjuder dessutom alltid till en bonus till projektet om det går att visa att allt arbete har genomförts utan incidenter och i enlighet med föreskrifterna.