BRF RUDSBERGET I KARLSTAD

På Rudsberget bygger vi nu 43 bostadsrätter om 2-3 rok i storlekarna 51,2-65,4 kvm. Bostäderna är placerade i ett hus längst ut på sydspetsen av Rudsberget och bjuder på storslagen utsikt över Klarälven och centrala Karlstad. Huset är en del av ett större projekt som kommer att färdigställas under 2019.

 

Lägenheterna är ljusa med en öppen planlösning som skapar rymd och plats för socialt umgänge. Alla lägenheter har inglasad balkong som förlänger sommaren. Huset har en tegelfasad med inslag av träpartier. Alla lägenheter har parkettgolv, kök från Marbodal och fönsterbänkar i stenmaterial.  Utvändigt finns det gott om cykelparkering och möjlighet för alla att parkera bilen nära huset. För de bostadsrättsinnehavare som vill erbjuda långväga gäster övernattningsmöjligheter finns det även en övernattningslägenhet i entréplan.

Inflyttning sker vintern 2017/2018.

FAKTA

Boendeform:
43 bostadsrätter i ett åttavåningshus

BRF RIMSJÖHÖJDEN I NYKVARN

På Rimsjöhöjden uppför vi 22 radhus i bostadsrättsform. Bostäderna med sin tydliga bykänsla ligger naturnära bara ett stenkast från Nykvarns centrum.

 

Bostäderna med sina 5 rok på 110 kvm är välplanerade har en hög nivå på utrustning. Bland annat med Vedumkök och vitvaror från Electrolux. Exteriört har Larsson Arkitekter utformat husen med en sörmländsk stil, stora uteplatser och privata gräsytor. Inredningen har tagits fram av Kanozi Arkitekter, som med fokus på det sörmländska uttrycket specialdesignat bland annat kök och badrum.  

Preliminär inflyttning under vintern 2017-2018.

FAKTA

Boendeform:
22 bostadsrätter i 6 radhuslängor

brfrimsjohojden.se

FRÖNÄS I GNESTA

Vid Frösjöns strand, och med härlig utsikt över vattnet och Gnesta samhälle, ligger området Frönäs. 200 meter från strandkanten planerar vi för 36 bostäder i den del av Gnesta som präglas av småskaligt nybyggande och pittoreska omgivningar. 

 

Brf Frönäs består av 3:or och 4:or i sammanlagt nio hus. De spontade träfasaderna går i guldockra och svart, köks- och badrumsinredningarna är av högklassiga material och den smarta planlösningen maximerar boytan och inbjuder till skön samvaro. Alla bostäder har egen uteplats och ett gavelläge med fint ljusinsläpp från tre väderstreck. Trapporna kan även fungera som vindskyddade sällskapsytor och odlingslådor.

Planerad byggstart under 2017.

FAKTA

Boendeform:
36 bostadsrätter i 9 hus.

brffronas.se

BRF ORGELN I JÖNKÖPING

I området Samset väster om Jönköpings stadskärna håller ett helt nytt område på att växa fram. På fastigheten precis intill ädellövskogen planerar bostadsrättsföreningen Orgeln för 50 lägenheter samt 9 stadsradhus om vardera tre plan. De fyra huskropparna kommer bilda en skyddad innergård med rofylld och lummig inramning.

 

Tillsammans med Kanozi Arkitekter som ritat och NCC som bygger, uppför vi totalt 59 bostäder. Bostäderna är utformade för att passa en bred målgrupp. Här finns både plats för den växande barnfamiljen, för singelhushållet och för villasäljarna. Den minsta tvåan är på 52 kvm, de största fyrorna ligger på 95 kvm och de nio stadsradhusen får totalt 146 kvm fördelat på tre plan. Vi säljstartar i mars 2017 och planerar att byggstarta i augusti 2017.

Preliminär inflyttning under vintern 2018-2019.

FAKTA

Boendeform:
59 bostadsrätter varav nio stadsradhus i fyra huskroppar som bildar komplett kvarter

brforgeln.se

SANDTORP I NORRKÖPING

Strax intill gamla Folkets Park i Norrköping har FB Bostad vunnit en markanvisningstävling där vi tillsammans med ED Bygg och AG Arkitekter och i nära samarbete med Norrköpings kommun ska utveckla bostäder på ett område om dryga 6500 kvm. Ett uppdrag som vi är lika stolta som glada över att få vara en del av.

 

Norrköpings kommunvision är att år 2035 ha fler än 175 000 invånare, vara en universitetsstad med fler än 10 000 studenter, vara en ledande kulturstad och Sveriges musikhuvudstad, en kommun med näringsliv i toppklass och en plats där alla barn och ungdomar mår bra och har en framtidstro. Utifrån denna vision kommer vi uppföra bostäder med hög miljöbyggnadsambition och tydliga tankar kring social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Kort sagt, bostäder där människor kan bo, leva och trivas i länge och väl.

BRF PRÄSTGÅRDSGÅNGEN I TROSA

I Trosa och Tomtaklint har vi uppfört 20 bostadsrätter i fem huskroppar. Området ligger granne med Tomtaklintskogens naturreservat med närhet till service och möjlighet att ta en kort cykeltur in till centrala Trosa.

 

De fem tvåvåningshusen rymmer vart och ett fyra lägenheter i storlekarna 71 kvm för 3 rok och 82 kvm för 4 rok. Bostäderna har hög standard, köks- och badrumsinredning från Vedum, stora balkonger och uteplatser för avkoppling i det fridfulla området. Samtliga bostäder har gavellägen som ger fint ljusinsläpp från tre väderstreck. Omsorg har lagt vid färgsättning av träfasaderna som skiftar i blandade mjuka färger och sidohängda träfönster ger ett ombonat utseende på husen.    

Projektet är utvecklat och genomfört tillsammans med vår projektpartner Larsson Arkitekter. Inflyttning i december 2016.FAKTA

Boendeform:
20 bostadsrätter i 5 hus

BRF HAGAÄNG, ENKÖPING

Strax utanför Enköpings centrum, intill Haga slott utfört av Nicodemus Tessin d ä, finns Bostadsrättsföreningen Hagaäng med sina 8 parhus på vardera 94 kvm.

 

Varje bostad har 4 rum och kök. Invändigt är alla material av god standard med genomtänkta lösningar. Det finns bland annat en oinredd vind som enkelt kan byggas ut till inredd övervåning och därmed öka på boytan till ca 168 kvm. På tomten utanför finns gräsmatta, uppfart, förråd eller carport. Cykelbanor in till centrum finns precis utanför och det är nära till Mälarens strand.

Byggprojektet är nu avslutat och inflyttning skedde under våren 2016.

 

Produktblad (pdf)

FAKTA

Boendeform:
16 bostadsrätter i 8 parhus
Inflyttning: våren 2016

www.brfhagaang.se

BRF TUBAN, NORRKÖPING

Med ett mycket bra läge i Kneippen Syd nordväst om Norrköpings centrum, hittar du Bostadsrättsföreningen Tuban med sina fyra flerfamiljshus.

 

Sammanlagt är det 37 lägenheter – 1:or till 5:or – mellan 39 och 111 kvm. Lägenheterna har kök från Ballingslöv, helkaklade badrum med vattenburen golvvärme, trägolv, målade väggar och balkong. Uppvärmning sker via fjärrvärme och takhöjden är minst 2,60 m i alla hus.
Inte långt bort finns friluftsområden, sportanläggning och Himmelstalundsbadet och i närområdet ligger flera skolor och förskolor, affärer och apotek.

 

Produktblad (pdf)

FAKTA

Boendeform:
37 bostadsrätter i 4 hus

www.brftuban.seFB Bostad AB
Engelbrektsgatan 26
411 37 Göteborg

0727 - 17 71 20