nytt drömläge på råslätt

Alldeles snart börjar vi sälja de 73 bostäder som ingår i BRF Önskemålet. Vi är själva oerhört glada över att få vara med på resan när Råslätt växer.  

Det blir mestadels stora treor som kommer byggas, men också praktiska ettor och generösa femmor i två plan. Vi kommer även erbjuda s k bokaler som underlättar för dig som vill kunna jobba där du bor.

Försäljningen av bostäderna sker med hjälp av Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping. Kontakta gärna Henrik Holm på 0706-12 22 27, henrik.holm@svenskfast.se eller Jaklin Saado på 0708-15 85 31, jaklin.saado@svenskfast.se
Mer information finns också på brfonskemalet.se

   
 
 
2
NOV
 

 

välkommen anna

Vi stärker upp på projektledarsidan och hälsar Anna Bengtsson varmt välkommen till oss på FB Bostad. 

Från Chalmers direkt in i våra pågående byggprojekt runt om i landet. Tillsammans med våra andra projektledare har Anna redan hunnit lägga ett antal hundra mil på de svenska vägarna.Med tanke på att vi i nuläget har 165 byggrätter i produktion och 280 i projektering så är Anna väldigt efterlängtad. Tillsammans laddar vi för en innehållsrik höst. Hoppas du ska trivas, Anna! 

   
 
 
27
SEPT
 

 

400 vunna byggrätter på 8 dagar

- Det är väl knappast en överdrift att säga att vi har vind i seglen, säger FB Bostads vd och delägare Henrik Lindblad. Och med dessa tävlingsvinster visar vi tydligt att vi kommit för att stanna för att vara med och fortsätta utveckla vår bransch och vårt samhälle.

Nyligen kom beskedet att vi vunnit vår tredje markanvisning inom loppet av dryga veckan. I Jönköping, Trosa och Karlstad kommer vi därför under de närmaste åren uppföra 400 bostäder utöver de bostäder vi redan har i produktion eller projekterar för.

Illustration över kv Önskemålet, Jönköping. Bild Kanozi Arkitekter.

- I Råslätt i Jönköping handlar det om att förtäta och utveckla ett befintligt bostadsområde där det hittills bara funnits hyresrätter. Att vi nu kan komplettera bostadsutbudet med 73 bostadsrätter kommer stärka området. Här kommer vi dessutom aktivt arbeta med socialt hållbara initiativ under byggtiden, berättar Henrik Lindblad. 

I Råslätt har vi samarbetat med Kanozi Arkitekter, vilket vi också gjort i Karlstad där vi nu kan planera för 150 lägenheter i kvarteret Kanoten nere i Inre Hamnen.
Illustration över tävlingsbidraget i Karlstad. Bild Kanozi Arkitekter.

- Vi är otroligt glada över att vinna denna dubbla markanvisning som innebär att vi åtar oss att även utveckla bostäder i Molkom. Det här är ett bra och hållbart initiativ från Karlstads sida som vi gärna ser mer av i Sverige!
Illustration över Tomtaklint, Trosa. Bild Larsson Arkitekter.

Den tredje markanvisningen är ett stort planprojekt i Trosa. Tillsammans med Larsson Arkitekter och Urban Minds har vi kunnat visa hur staden kan växa på ett hållbart och positivt sätt.

- Vi har att göra – absolut, bekräftar Henrik Lindblad. De här markanvisningarna är otroligt viktiga för vårt företags utveckling och ett kvitto på att vårt arbetssätt fungerar.

 
   
 
 
5
JULI
 

 

sNART Säljstart I VIMMERBY

Efter 27 år (!) är det äntligen dags att återigen bygga bostadsrätter i centrala Vimmerby. Vi är därför extra glada över att få uppföra 16 nya bostäder med tydlig radhuskänsla bara två kvarter från huvudgatan och Stortorget. Det kommer bli vackra trähus i två plan med härliga uteplatser mot lugn innergård och dessutom terrasser med bra läge. Storleken på bostäderna blir ca 72-81 kvm fördelat på 3 eller 4 rum och kök.

I september planerar vi dra igång försäljningen. Är du intresserad ber vi dig kontakta vår mäklare Magnus Boberg, Fastighetsbyrån Vimmerby på telefon
070-172 30 30 eller läs mer HÄR.   

 
   
 
 
30
JUNI
 

 

två tävlingsvinster i VELlInGE!

Strax innan jul skickade vi tillsammans med Tengbom Arkitekter in bidrag på hur två olika kvarter kring Campus Vellinge skulle kunna utvecklas. Och nyligen kom beskedet att vi vunnit inte bara det ena utan båda kvarteren! 
 
På FB Bostad är vi lika stolta som förväntansfulla och tycker det ska bli fantastiskt roligt att få dela denna resa med Tengbom, Vellinge kommun, våra blivande samarbetspartners och inte minst de människor som kommer flytta dit.
 
- Vi är jätteglada över detta och för det förtroende vi har fått av Vellinge kommun. Det är ett stort och utmanande projekt som vi verkligen ser fram emot, säger Henrik Lindblad vd för FB Bostad.
 
Sammanlagt blir det 160 lägenheter varav minst 58 hyresrätter som kommer byggas väster om den byggnad som rymmer Sundsgymnasiet, Folktandvården och biblioteket. De två kvarteren präglas av tankarna på social gemenskap och ett förenklande av människors vardag där hållbarhetsaspekterna kommer återfinnas i stort som i smått.
 
- Den sociala gemenskapen har varit viktig för oss i gestaltningen och tanken är att ta tillvara på gemensamma ytor, skapa engagemang och ge de boende chans att umgås, berättar Emma Nilsby, ansvarig arkitekt på Tengbom.
 
- Det här valet innebär att Campusområdet får en bra mix av bostäder som riktar sig till flera olika målgrupper, säger Carina Wutzler(M), kommunstyrelsens ordförande i Vellinge.
 
   
 
 
8
MAJ
 
 
 
 
 
 

Lyckad säljstart av Brf Orgeln.

Arbetet med de 50 lägenheterna och nio stadsradhusen som ska utforma Brf Orgeln uppe på Samset i Jönköping löper på fint och enligt plan. 
 
Till dags dato är mer än 70% av bostäderna sålda. Svensk Fastighetsförmedling förmedlar de 50 bostadsrättslägenheterna medan de nio stadsradhusen i första hand kommer erbjudas via kommunens tomtkö. På brforgeln.se kan du se mer av bostäderna och även få kontakt med en mäklare.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
MAJ
 
 

stomvisning i nykvarn 3 maj 

Onsdag 3 maj är det stomvisning av en av bostäderna i brf Rimsjöhöjden. Då ges de boende en chans att se bygget inifrån, prata med oss och ta en fika. Inflyttning till de 22 radhusen är planerad till december i år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
MAJ
 
 

Bygget i frönäs är igång 

Ute skiner solen och bygget av de 36 bostadsrätterna i Gnesta på Frönäs Gärde är i full gång. Så här såg det ut onsdagen 5 april då det första spadtaget togs.
 
 
 
 
 
 
 
 
27
APR
 
 
 
 
 

  

första spadtaget i rimsjöhöjden

Idag åker äntligen spaden ner i marken. I Rimsjöhöjden strax söder om Nykvarn ska 22 bostäder uppföras. 
 
- Det är jätteroligt att äntligen vara igång. Det kommer bli ett fantastiskt bostadsområde och det ska bli otroligt kul att få leda arbetet, säger Linus Wiegandt, projektledare på FB Bostad. 
 
Totalt är det sex radhuskroppar som ska uppföras. Samtliga bostäder har 5 rum och kök fördelade på 110 kvm i två plan. 
 
Fyra bostäder finns kvar till försäljning. Läs gärna mer på brfrimsjohojden.se
 
 
 
 
 
 
10
DEC
 
 

inflyttning på prästgårdsgången

Välkommen hem! hälsar vi de 45 personer som i dagarna har flyttat in i bostadsrättsföreningen Prästgårdsgången i Trosa.
 
- Det känns fantastiskt kul att alla nyinflyttade nu kan fira jul i sina nya bostäder, säger Albertina Henriksson, projektledare på FB Bostad. 
 
Bostadsrättsföreningen Prästgårdsgången består av 20 bostäder fördelade på fem hus. Byggnationen påbörjades i januari 2016 och har skett i samarbete med Larsson Arkitekter och RO-gruppen Concept.
 
 
 
 
 
 
8
DEC
 
 

fb bostad byggstartar i nykvarn

Inom kort inleds bygget av BRF Rimsjöhöjden. I ett helt nytt bostadsområde strax söder om Nykvarns centrum ska vi bygga radhus om 110 kvm vardera i två plan och med tydlig sörmländsk stil.
 
- Det är fantastiskt att äntligen vara igång, säger Henrik Lindblad vd på FB Bostad. Tillsammans med våra samarbetspartners utvecklar vi ett helt nytt bostadsområde med tydliga intentioner att göra det möjligt för fler att skapa ett eget boende.
 
 
 
Larson Arkitekter har utformat husens exteriör medan Kanozi Arkitekter har tagit sig an interiören. Totalentreprenör är RO-gruppen.
 
Preliminär inflyttning vintern 2017/2018.
 
Läs gärna mer på brfrimsjohojden.se
 
 
 
 
24
OKT
 
 

välkommen helena!

Idag är vi väldigt glada över att få välkomna Helena Nilsson till FB Bostad och till vårt kontor på Engelbrektsgatan i Göteborg.
 
Helena, som i grunden är mäklare, kommer vara kundansvarig, ansvara för en stor del av vår administration samt även hålla ett extra öga på våra egna lokaler. Bland mycket annat. Stort välkommen hit, Helena!
 
 
 
 
21
OKT
 
 

fb bostad vinner markanvisning i jönköping

I stadsdelen Samset, väster om centrala Jönköping, ska vi bygga ett helt kvarter med bostadsrätter - samtliga med trästomme. Det står klart efter att vi har vunnit en markanvisningstävling om kvarteret Orgeln.
 
- Vår ambition är att bygga attraktiva och prisvärda bostäder, säger Henrik Lindblad vd på FB Bostad, och vi är väldigt glada över att nu få göra detta tillsammans med Jönköpings kommun.
 
Kvarteret angränsar till ett vackert naturområde med ädelskog, något som också har inspirerat till husens utformning. Lägenheterna som ritats av Kanozi Arkitekter är på 2-4 rok med en yta om 53-96 kvm. Stadsradhusen på 4 rok har tre våningsplan och en totalyta på 134 kvm. 
 
 
 
 
- Vi har under ett tag haft ögonen på Jönköping för att vi tycker staden är spännande och har en attraktionskraft på både kort och lång sikt, fortsätter Henrik Lindblad.

 
 
 
 
13
OKT
 
 

försäljning pågår i nykvarn

 
Strax utanför centrala Nykvarn planeras det för ett helt nytt bostadsområde i typisk sörmländsk stil och med utpräglad bykänsla. 
 
Bostäderna i BRF Rimsjöhöjden är i två plan om vardera 110 kvm fördelat på 5 r.o.k och är utrustade med Vedumkök och vitvaror från Electrolux. Exteriört har Larsson Arkitekter utformat husen med stora uteplatser och privata gräsytor. Inredningen har tagits fram av Kanozi Arkitekter, som med fokus på det sörmländska uttrycket specialdesignat bland annat kök och badrum.  
 
 
 
 
Insats: Från 2.725.000 kr.
 
Läs gärna mer på fastighetsbyrån.se/nykvarn
Mäklare: Nahren Younan, 0720-69 00 69.

 
 
 
 
13
SEPT
 
 

säljstart i strängnäs

 
Nu säljstartar vi BRF Stavlund. På Tosterön norr om Strängnäs stadskärna planerar vi uppföra 28 bostadsrätter med tydligt hållbarhetsfokus. Här ska de boende kunna leva gott tillsammans med naturen: I respekt för den, inspireras av den och även få god hjälp av den.
 
Solcellerna på taken producerar hushålls-el. Bergvärme värmer upp bostäderna på ett sätt som är lika miljövänligt som snällt mot din plånbok och både naturlekplats och elljusspår kommer anläggas inpå knuten.
 
 
Insatsen för treorna på 71 kvm är 1.710.000, för fyrorna på 82 kvm 1.980.000.
 
Läs gärna mer på brfstavlund.se
Mäklare: Zinnia Forzelius, 0152-14213.

 
 
 
 
7
SEPT
 
 

bygget av brf rudsberget äntligen igång!

 
Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet av våra kunder tillika kommande bostadsrättsinnehavare, att bygga huset uppe på Rudsberget i Karlstad.
 
Den 1 september gick bokstavligen talat startskottet för det hus som ska inrymma BRF Rudsberget. Istället för ett mer traditionsenligt första spadtag blev det en första sprängning. Peter Kullgren, ordförande i Stadsbyggnadsnämnden i Karlstad höll tal och tryckte därefter på knappen. Bo Aneheim från Bonava (som uppför sju hus norr om vårt), Peter Höög, avdelningschef på NCC samt Henrik Lindblad, vd FB Bostad höll också tal.
 
Innan startskottet gick, bjöd vi in våra kunder till en visning av ett snarlikt hus med identisk planlösning. På så sätt blir det enklare och betydligt mer konkret att i tanken börja möblera sin blivande bostad. Den uppriktiga nyfiken och det stora intresset vi möttes av var verkligen inspirerande att se.
 
Sammanlagt blir det 43 lägenheter i BRF Rudsberget. Inflyttning beräknas till vintern 2017-2018.

 
 
 
 
5
SEPT
 
 

välkommen linus!

 
Idag säger vi hej och välkommen till Linus Wiegandt som förstärker upp på projektledarsidan. På FB Bostad kommer Linus arbeta med projektering och se till att projekten flyter på precis som de ska, från idéstadiets allra första början till dess inflyttningen är avklarad. Trevligt!
 
 
 
 
1
APRIL
 
 

säljstart i karlstad

Den 4 april är det säljstart av de 43 bostadsrätter som ska byggas uppe på Rudsberget, Karlstad.
 
Veckan innan påsk bjöd vi in till informationsmöte på Elite Stadshotellet, Karlstad inför säljstarten. En massa förväntansfulla människor fick då en försmak av hur ett liv med alldeles enastående utsikt över Karlstad kan se ut.

Men först väntar som sagt säljstarten som drar igång den 4 april. Är du intresserad av ett synnerligen prisvärt och nyproducerat boende i Värmland? Ta då kontakt med våra samarbetspartners på Fastighetsbyrån i Karlstad:

Linnea Grahn, 0722-10 48 45, linnea.grahn@fastighetsbyran.se  

Joakim Fastberg, 0706-18-52-08, joakim.fastberg@fastighetsbyran.se

 
 
 
31
MARS
 
 

nya lokaler

 
Trots vår ringa ålder har vi redan vuxit ur våra första lokaler. Nu hittar du oss istället på Engelbrektsgatan 26 i centrala Göteborg, bara ett stenkast från Avenyn. Kom gärna förbi på en kopp kaffe. Välkommen!
 
 
 
 
30
MARS
 
 

välkommen oana!

 
Idag hälsar vi Oana Zegrean välkommen till oss på FB Bostad. Hon håller i kontakten med alla kunder och kommer även ansvara för all administration på kontoret. Varmt välkommen hit, Oana!      
 
 
 
 
29
MARS
 
 

slutsålt i trosa

 
Nu har den sista bostaden i BRF Prästgårdsgången sålts. Därmed är samtliga 20 lägenheter sålda innan vi ens avslutat markarbetet.
Just nu är det VA-arbeten som gäller på tomten i Tomtaklint, Trosa. Allt går enligt tidplan och inflyttning beräknas ske under vintern 2016/2017.      
 
 
 
 
18
FEBRUARI
 
 

välkommen Gabriella!

 
Nu välkomnar vi Gabriella Myrén till FB Bostad. Hon kommer ansvara för vår  kommunikation och marknadsföring samt utveckla vårt arbete med markanvisningstävlingar. Hon kommer dessutom jobba med våra processer och kartläggningar av utvecklingsbar mark runt om i landet så att vi kan skapa möjligheter för nya bostäder där behoven finns.      
 
 
 
 
9
FEBRUARI
 
 

FB Bostad köper mark och bygger 20 nya bostäder i nykvarn

Vad sägs om naturskönt läge nära sjö, lagom kuperad terräng och bara dryga halvtimmen in till Stockholms Centralstation? 
 
Vi tycker i alla fall att det låter som ett riktigt trevligt ställe att bygga bo på. Därför har vi idag köpt mark i Nykvarn som ligger en och en halv mil väster om Södertälje. Här tänker vi bygga 20 radhus i bostadsrättsform. Säljstart sker under våren 2016 och bygget förväntas dra igång hösten 2016.
Bostäderna kommer byggas både med tanke på människorna som ska bo här och naturen runt omkring. Och som vanligt när det gäller oss; med ambitioner om högre trivselfaktor än kvadratmeterpris.  
 
 
 
 
18
DECEMBER
 
 

Nu är vi igång i trosa

Såväl kommunrepresentanter som blivande boende var på plats när den specialdesignade spaden sattes i marken. 
 
Jerker Larsson, Larssons Arkitekter, Daniel Portnoff, kommunstyrelsens ordförande i Trosa och Mikael Knuse, RO-gruppen påbörjar bygget av det som ska bli 20 nya bostadsrätter i populära Tomtaklint.
 
 
 
 
16
DECEMBER
 
 

byggstart för 20 nya bostäder i trosa

Måndagen den 14 december sätter Daniel Portnoff, kommunstyrelsens ordförande i Trosa, Jerker Larsson, Larsson Arkitekter samt Mikael Knuse, RO-gruppen spaden i marken. Då är det dags för byggstart av det som ska bli 20 nya bostäder i populära Tomtaklint.


Låg energiförbrukning, hög kvalitet och tilltalande, bra design sammanfattar de nya bostadsrätterna som ska rymmas i fem tvåvåningshus. Larsson Arkitekter fick, i egenskap av byggande arkitekter, för ett år sedan en markanvisning i idyllen Trosa. Genom ett gott samarbete med Trosa kommun har nu nått byggstart.
 
Det är FB Bostads första projekt i egen regi och det går inte att ta miste på VD:n Henrik Lindblads entusiasm.
 
- Vi är väldigt stolta och glada över att äntligen vara igång, säger Henrik Lindblad. Med Larsson Arkitekter som projektpartners, RO-gruppen som byggare och i nära samverkan med Trosa kommun kan vi erbjuda välplanerade bostäder i trivsamma Tomtaklint.
 
- Vi är glada att vi får bygga bostadsrätter i en expansiv och välskött kommun och vill bidra till denna positiva utveckling, säger Jerker Larsson, VD på Larsson Arkitekter. Tillsammans ska vi skapa ett attraktivt bostadsområde.
 
RO-gruppen har fått uppdraget att uppföra bostäderna och ordern är ytterligare ett steg i att etablera sig som en pålitlig partner inom bostadsbyggnation.
 
- Vi har de senaste åren genomfört flera lyckade bostadsprojekt och därför känns det extra roligt att kunna bidra med våra erfarenheter till FB Bostads satsning i Trosa, säger Andreas Jaldevik, VD på RO-gruppen.
Preliminär inflyttning sker under första delen av 2017.
 
 
 
11
DECEMBER
 
 

VÄLKOMMEN ALBERTINA!

Idag hälsar vi Albertina Henriksson välkommen till oss på FB Bostad. Hon kommer arbeta med projektering och leda våra projekt från idéstadiet till dess det är dags för inflyttning.
 
2
NOVEMBER
 
 

Säljstart för FB Bostads första bostadsprojekt i eget namn

Nu startar vi försäljningen av 20 bostadsrätter i Tomtaklint, Trosa. Det blir 10 st 3:or och 10 st 4:or på 71 respektive 82 kvm. Lägenheterna är öppna och ljusa med hög kvalitet på materialval och fin design. Bostäderna ligger i ett omtyckt och populärt område i norra delen av Trosa med ca 1 km till centrum.
Lägenheterna säljs via Fastighetsbyrån, ansvarig mäklare är Sanna Magnusson, 0706-88 63 74.

 

 
19
SEPTEMBER
 
 

Vi söker projektledare med plankompetens

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla intressanta och spännande bostadsprojekt. Här blir du en viktig del i en dynamisk arbetsplats med högt till tak och får möjligheter att utvecklas i din professionella roll såväl som människa. FB Bostad vill vara jordnära. Vi är alltid helhjärtade och pålitliga i våra relationer och affärer.

Vi ser gärna att du är högskoleutbildad inom teknik, ekonomi eller samhällsplanering och har ett brinnande intresse för bostäder och utveckling. Vi tror du har erfarenhet inom planering och bygglov, kanske har du arbetar några år på kommunens planavdelning eller som konsult. Du blir en av de första som anställs hos oss och kommer att ha stora möjligheter att påverka företagets utformning och inriktning framöver.

Din roll kommer att vara att leda projekten från ax till limpa. Vi förväntar oss att du är affärsmässig, drivande, duktig på att hålla många bollar i luften och har en god förmåga att få människor omkring dig att trivas och jobba i samma riktning.

Är du intresserad och vill veta mer? Ring Henrik Lindblad, VD, 0727-177120 för en diskussion.

 
14
SEPTEMBER
 


FB Bostad AB
Engelbrektsgatan 26
411 37 Göteborg

0727 - 17 71 20